Contes del Marroc

Dedicat a les meves exalumnes marroquines de l'IES Campclar, aquest bloc vol afavorir la interculturalitat i està adreçat a tots aquells que vulguin conèixer la rica tradició rondallística del Marroc.Si voleu establir contacte amb mi,la Montse Cendra,podeu fer-ho a partir de mcendra1@xtec.cat. Si vols que la música t'acompanyi, clica damunt el vídeo d'aquí sota.

diumenge, 27 de gener del 2008

En Joha al restaurant



Aquest conte me'l va explicar una alumna de l'IES Campclar.


Com passa sovint, en Joha no tenia diners, però sí molta, molta gana.
“Què faré?” pensava. De cop i volta, va recordar que a la cantonada hi havia un restaurant. Es va encaminar cap allà, a mig carrer, just davant de la parada on un home venia pa, va agafar un ratolí i se’l va posar a la butxaca.

Abans d’entrar al restaurant , es va mirar als vidres de l’aparador d’una botiga on venien mòbils i altres electrodomèstics i es va pentinar. Amb pas segur , va obrir la porta del restaurant i va buscar una taula.
- Li va bé aquesta , senyor? – va preguntar-li el cambrer , tot somrient, pensant que li acabaria donant una bona propina.
- Hum- va respondre, fent-se l’important.

Va menjar de tot: cuscús de pollastre, pastilla, tajin a la llimona.... En acabar , va demanar una harira i el cambrer se’l va mirar sorprès perquè no era Ramadà i a més a més havia menjat molt i molt.

En Joha va aprofitar un moment en què el cambrer estava despistat per agafar el ratolí i posar-lo a la sopa.

- On s’és vist això? Quina mena de restaurant és aquest ?- es queixava amb grans crits- Et serveixen la sopa amb un ratolí!
Els crits van cridar l’atenció de tothom : el cambrer, el cuiner i el propietari.
- És que .... senyor..... – parlaven tots alhora tot intentant disculpar-se.
Que llest en Joha, altre cop havia aconseguit el que volia : no pagar i que el convidessin un altre dia !

Etiquetes de comentaris:

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Subscriure's a Comentaris del missatge [Atom]

<< Inici